Info

Over Ons

Succesvol veldloper, ervaren globetrotter, legerparachutist, talentvol organisator, doorgewinterde duurloper, gedreven obstacle runner, avontuurlijke fietser, fysieke doorbijter, personal coach, geoefende trailrunner, overtuigde polyglot, gedisciplineerde planner, zorgeloos genieter, natuurmens … and more. 

Dit ben ik, Christophe Van Haute, geboren in 1972 in Evergem, reizen is mijn passie en die wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen! 
TRAIL ACTIVE is mijn nieuwste avontuur.

Als kind al deed ik niets liever dan buiten rondcrossen en op mijn 15e ruilde ik de akkers van Evergem voor de Atletiekclub Racing Gent en het veldcrosscircuit. 

Begin jaren 90 koos ik voor een opleiding als parachutist bij het leger. Ik leerde me organiseren, kweekte een ijzeren discipline en kon me fysiek uitleven in hindernissenparcours, lange marchen en pittige hardlooptrainingen. Het leger bracht me ook in Schotland, Engeland, Denemarken, … zelfs in Rwanda. En zo werd ik een fervent loper én wereldreiziger!

Eind jaren 90 sloot ik me aan bij de Gentse brandweer als ambulancier-hulpverlener. In mijn vrije tijd doorkruiste ik met de fiets Nieuw-Zeeland en Australië; ik volgde Spaanse en Zweedse les. In 2001 begeleidde ik mijn eerste bergtocht in de Pyreneeën voor een Vlaams reisbureau. Intussen staat de teller al op meer dan 70 tochten: Scandinavië, West-Europa en Canada. 

In 2013 zei ik de brandweer vaarwel en trok voor verschillende winters richting Lapland. Daar werkte ik voor een Fins bedrijf en begeleidde er Franse toeristen. Zelfs in die barre Scandinavische wintermaanden vond ik  manieren om dicht bij mezelf en de natuur te blijven.

Majestueuze bergen, desolate stranden, ijzige temperaturen, reizen brengt ons close to nature, altijd en overal. Zo vond ik een nieuwe uitdaging in het uitwerken van nieuwe reizen en trailrunreizen op de markt te brengen.

En die kennis, passie en ervaring wil ik nu graag delen met andere sportieve en avontuurlijke mensen. In die zin sta ik nu aan het begin van één van de grootste uitdagingen van mij leven: mijn eigen zaak, TRAIL ACTIVE.